Баскетболни размисли

0

Баскетболът е моята голяма страст от 23 години. Просто в едно междучасие, когато бях 6-ти клас, гледах прехласнат как един по-голям ученик правеше чудеса с оранжевата топка и бележеше кош след кош от всякаква дистанция. Седях и гледах, като хипнотизиран – всичко беше някак красиво и супер вълшебно.

Имаме едно малко игрище, 10-ма снажни атлети и абсолютна ирония и подигравка с гравитацията. Баскетбола е такава тригонометрична задача и плетеница от логически взаимовръзки, сякаш си в игра на много умове, много мускули и прекрасно изящество и гъвкавост. Това е пъзел, в който за 40 минути се стараеш да отбележиш повече точки от противника, а те могат да бъдат една, две или три.

Аз обожавам матеметиката и баскетбола е една спортна авантюра, където тя работи безотказно. Имаме вероятности, проценти от всяка една игрова активност и прибавяме калкулация на точки, както и неспирна статистика.

Колко ум е необходим, за да си добър играч? Трябва да питате пойнт гардовете или просто хората , които организират играта. Може да питаме и Майкъл Джордън, който не са искали да го пускат да играе в училищния отбор. Който пита, стига далеч. Може и да гледаме записи от стари мачове. Има ли желания, може да се случи всичко.

Аз нямаше кой да питам, просто помолих баща ми да ми купи една топка и любовта се засили и я има и до днес. Прекрасно е да видиш мрежичката как се оплита като бележиш 3 точки или да усещаш на върха на пръстите си топката при дрибъл. Прескрадно е дори, когато се разтягаш или загряваш преди мач. Когато обичаш някого или нещо, ти го обичаш във всичките му проявления и нюанси. Аз не спирам да обичам тази игра.

Живота ме завъртя така, че започнах професионално да прилагам уменията си, като баскетболен трейдър. Ще ви кажа, че преди важни мачови от Евролигата или НБА ми се е случвало да не спя от вълнение и тръпка. Тръпка, защото пръстите ми ръководят и сменят коефициентите като опитен плиймейкър и тръпка, понеже математиката и статистиката, правят този прекрасен спорт още по-очарователен.

 

Share.

About Author

Leave A Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien