За Роси и Левски

0

Днес празнуваме Съединението на Княжество България и Източна Румелия – 6 септември 1885. Запомнете датата и отворете сърцата си. Тази статия ще е наситена с патриотизъм и много вяра. Вяра в доброто, силата и духа на победата. Вяра в Левски – идеала, отбора, човека и заветите му.

Ще започна по малко нестандартен начин. Името на новия ни треньор значи червени, ако искате вярвайте дали е ирония или игра на съдбата, но този голям човек е постигал големи успехи с друг син тим – Лацио. Господин Делио Роси е повече от работохолик. Той е отдаден с цялото си сърце на отбора, феновете и най-вече на победата. Дори, когато спи той мисли за футбол- виждам го в очите му, когато Левски играе. Той е болен от лудостта -футбол.

Статията започна с думи за Съединеието (Обединеието). Сами знаете какво се случва със синята общност в последните години. Силни думи като разединение, нападки, недоволтво от треньори и играчи, не ни бяха напълно непознати. Мъката след отпадането от Хайдук и безобразната некъдърност на „Жадното“ бяха нанесли големи поражения в сърцето на всеки един левскар…

Левски, Герена, драма, интерес и много очаквания- това са думите, които обикалят медиите и пресата. Билетите за дербито с Лудогорец са почти продадени. Този интерес надминава психозата преди дербито с ЦСКА. Хората са зажаднели за красив футбол и именно Д. Роси ни накара да дерзаем и да мечтаем. Накара ни да виждаме титили, силно европейско представяне, накар ни да вярваме на момчетата облечени в синьо, накара ни да бъдем горди, сплотени и неприемащи загубата като нещо нормално.

Невероятен феномен е футбола. Той е способен да те накара за 90 минути да те примами и да ти отвлече от проблемите на злободневието. Сякаш си в плен на една магия, зашеметен си и света и мирогледа ти се пренася в краката на най-бързото крило, в ръкавиците на твоя вратар, тръпнеш и трепериш кога ще бъде отбелязан победния гол. Тази вечер ще трепери Лудогорец и всички днаем и усещаме защо. Нашата публика ще им вдърви краката, синьото море ще ревне и ще потопи със силата си цялата армада от подкупни съдии, бразилци и румънци. Били сме отбора от Делиормана ще ги бием и тази вечер, защото Делио Роси е изиграл този мач 100 пъти в съзнанието и сърцето си и го е спечелил по 500 различни начина.

Ако не ми вярвате, просто гледайте как Левски мачка, а генерала , който предвожда синята армия ще води умело битката като римски пълководец, който по скоро би умрял на бойното поле, отколкото да загуби любовтта и уважението на играчите и на нашата велика публика.

Share.

About Author

Leave A Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien