Голямо браво за България

0

Това е статия за едни прекрасни футболисти, именно тези на моята страна, които успяха да счупят един 50 годишен невървеж, един малшанс срещу Швеция, които сякаш нямаше как да бъде разбит.

Много е лесно да се пишат паметни и силни слова, когато отбора ти е бил. Лесно е чрез обзелата те еуфория, да превъплатиш емоциите в думи. Да и на мен ми и много приятно да го правя и ще нахвърлям основните моменти и аспекти:

  1. Пламен Илиев – вратаря на България, които спаси дузпа и дузина опасни положения. Игра мъжки и с рутина и огромно самочувствие.
  2. Да вкараш 3 гола на Швеция– не знам някой дали го е виждал и в най-дръзките си мечти.
  3. Съдията- какво за Бога правеше той? Абсолютно тенденциозни намеси и свирене в едната посока. Даде няколко безумни жълти картона, които можеше да доведат мача до съвсем различен резултат.
  4. Изгонването на Петър Хубчев – който е гледал мача, ще се съгласи, че това беше повече от безумие.
  5. Четири гола с глава – прекрасно беше това като футболна емоция и изживявяне. Първите четири попадения просто бяха вълшебни. Мое мнение е ,че при головете на шведите персоналните пазачи не спряха и не противодействаха на техния централен нападател.
  6. Великата българска публика – огромно благодаря на тези 15 000 момчета и момичета, които вдъхновиха играчите  с непрекъснатата си подкрепа и песни.
  7. Гола на Чочев и 50 годишния карък е разбит – това беше като миг от приказка….

Смятам, че в Холандия можем да откраднем точка, а защо не и да победим. А какво е вашето мнение?

Share.

About Author

Leave A Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien