Рискът е за смелите

0

Какво е риска? Дали е само стимул? Дали риска е онази предавка в съзнанието ни, която ни изстрелва в други измерения? Или само се чудим с каква хазартна страст да оправдаем желанието си за повече и по-големи залози?

За мен риска е много близък и добър приятел. Не знам, кой има повече полза , но се допълваме и си помагаме взаимно. Много често той иска от мен да съм безрасъден и да взимам емоционални решения. Друг път се съюзява с интуицията и ме измъкват от тежки ситуации. Така  е в живота, няма човек или бетър, който да взима само правилни решения.

Нека да разгледаме аспектите и проявленията на риска в бетинга:

  1. Риска е валутата на топ играчите в средите на залозите и спорта.
  2. Да скочиш в дълбокото, без да можеш да плуваш – това е  изпита при бебетата за самураи. Ако имаш силни инстинкти, ще оцелееш и ще научиш уроци за кратко време.
  3. Пътя на „мазохиста“ – аз лично съм го извървявал много пъти. С минимален залог много печалби за кратко време, ако не спреш на време , пак се връщаш на изходна позиция. Тук е принципа “ всичко или нищо“. Ако не сте го изживели, не бихте ме разбрали.
  4. За мишките има дупки и страшни котешки зъби– тук наблюдаваме колебание и недоверие, съмнение. Мишката иска да стане лъв, но без сърце няма как да се получи.
  5. Голямо и смело сърце – ако сте в тази група, значи бетинга ви е професия или призвание. Имате знания , нюх, воля, късмет и мотивация. Без мотивация, всичко е една тъжна рутина.
  6. Защо всички спортни къщи и банки имат отдел за оценка на риска? Тъй като има много хора, които променят природата или поведението си, когато започнат да губят много пари. Да умееш да управлявяш риска, си е чиста форма на изкуство и висши умения.

Последен съвет от мен : по-добре вие да контролирате риска, отколкото той да мъти трезвата ви преценка за залагане, кеш аут или нелогични действия в различни ситуации.

 

Share.

About Author

Leave A Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien