Зарове,карти и рулетка

0

Заглавието звучи като от американски уестърн. Идеята ми е коренно различна. Това е последователността, в която се запалих по различните игри, като през цялото време съм практикувал спортни залагания.

Най-същественото при игрите на комар е спортния дух, после идва риска , а без сърце – по-добре не се захващайте.Да погледнем и типовете игри и техните особености:

  1. Зарове – наглед доста невинни, те са тай-старата форма на хазарт измежду затворници, престъпници, закоравели бандити и комарджии. Присъстват и в детските игри : “ Не се сърди, човече“ , “ Монополи“. Когато имаме игри с повече зарове – “ Генерал“ и „БарбуТ“. Аз съм запленен от числата и формата на изразяване чрез зара. Който не е опитвал-сега е момента.
  2. Карти– каквото и да кажа за игрите на карти, няма да открия топлата вода. Поуката или влечението при мен идва от реда и хармонията , да речем много карти от боя, много еднакви такива или момента , когато межеш и знаеш как да блъфираш и да си победител в крайна сметка.
  3. Рулетка – има една книга на Толстой “ Играча на рулетка„, там нещата са обяснени супер добре и точно. Рулетката е и ролева игра, всеки разкрива голяма част от себе си, докато гледа като омагьосан полета на топчето над „секторите“.

Хазартът е един огромен океан , една наука. Правя опити да ви поведа на едно далечно плаване и се надявам да стигнем далеч, а после да се върнем усмихнати и доволни от наученото и преживяното….

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien