Емоции и още нещо

0

Игрите на карти са нещо много вълнуващо. Те носят заряд, емоция, тръпка, адреналин, преживяване и и импулс за нови знания. Защо казвам знания? Защото големите играчи черпят информация и се учат от много хора и места. Независимо , за кои известни и не толнова известни игри иде реч : сантасе, белот, бридж, покер, стъд покер и руска трупа. При картите , както и при шаха имаме трупане на знания и опит с годините.

Аз започнах на 5 години със сантасе. Или в превод от италиански – 66. Кой първи ще събере тези бройки. Както повечето то вас знаят, това е динамича, умна и мега интересна игра. Тя развива съобразителността и умението за бързо смятане. Плени ме още в първите няколок мига, когато се научих да я практикувам.

Покер с 5 карти и сварка – спомени от ученическите години и много забележки в бележниците. При тези игри се тренира психология е психо-анализа. Разбираш и се учиш , кой и кога блъфира. Научаваш се да правиш както големи, така и разумни стейкове.

Четворка белот – студентските години, много спечелини и загубени пари. Правило “ Рубикон“ – ако сте под 75 точки , победителя си пише 2 точки за победа. Тук добрия партнъор е по-ценен от злато. Важна вметка- само професионалисти си справят много добре при играта на „без коз“.

Руска трупа- играе се с две цели тестета карти. Играл съм като малък. Интересна игра, с писане , но съм забравил правилата и.

Карита носят особена тръпка, добре ме разбирате.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien